By Lots

Wij verkopen niet aan particulieren

Over ons

Van kleine kleermakerij naar internationale speler in de textielwereld

De textielwereld is ons thuis. Al decennia lang zijn wij actief in deze altijd veranderende en indrukwekkende wereld van stoffen. En in al die jaren hebben we heel wat ervaring en kennis opgedaan. Een flinke dosis Twentse nuchterheid en een passie voor textiel hebben ervoor gezorgd dat wij zijn uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de textielwereld. Marktkooplieden en winkeliers van over de hele wereld weten ons en onze producten steeds opnieuw te vinden.

Waarom Hebetex? Bij ons kunt u rekenen op:

– een stevige kwaliteit;
– een goede prijs;
– een grote variatie.

Hoe het begon

“Het begon allemaal in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Hendrik Visschedijk had zich het vak van kleermaker eigen gemaakt en verhuisde van zijn thuis in de Lutte naar Denekamp. Hier huurde hij een kamer op de boerderij van de familie Morsink. Een goede keuze blijkt later, want in 1936 trouwt hij met Truus, de dochter van het stel.

Generaties-2

Samen zetten ze hun leven voort aan de Vledderstraat in Denekamp, waar Hendrik zijn liefde en passie voor stoffen en kleermakerij de vrije loop kon laten gaan. Ook Truus doet mee, want aan de andere kant van de Vledderstraat opent zij een stoffenwinkel. Het stel doet het goed en de kleermakerij groeit uit tot een succesvolle textielonderneming. Vervolgens zorgden de kinderen, Bertus en Hennie, voor een gezonde voortzetting van het bedrijf. Allemaal onder de naam van Hebetex Textiles BV.

Inmiddels is er een lange tijd voorbij gegaan sinds de oprichting van Hebetex Textiles in 1986. Na verhuizing naar een pand in de Hopmanstraat in Denekamp zijn we uiteindelijk gesetteld aan de Hanzeweg in Denekamp. Een perfecte plek vanwaar we van vader op zoon zijn uitgegroeid naar een grote internationale speler in de textielwereld.” 

 

Nieuwe stoffen
 • Carro Wol (Art. 7815-057)

  Materiaal: Wol / Polyester

  Kleur: Bruin, Oranje, Wit

  Prijs zichtbaar na aanmelden.

 • Carro Wol (Art. 7815-055)

  Materiaal: Wol / Polyester

  Kleur: Bordeaux, Bruin, camel

  Prijs zichtbaar na aanmelden.

 • Carro Wol (Art. 7815-050)

  Materiaal: Wol / Polyester

  Kleur: Bruin, Grijs, Zwart

  Prijs zichtbaar na aanmelden.

 • Coat Fabric (Art. 4129-002)

  Materiaal: Polyester / Wol

  Kleur: Grijs, Roze

  Prijs zichtbaar na aanmelden.

 • Coat Fabric (Art. 4131-985)

  Materiaal: Polyester / Wol

  Kleur: Antraciet, Roze

  Prijs zichtbaar na aanmelden.

 • Coat Fabric (Art. 4131-600)

  Materiaal: Polyester / Wol

  Kleur: Blauw, Wit

  Prijs zichtbaar na aanmelden.